Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Prodaja hiše z najemnikom

Prodaja hiše z najemnikom

Spoštovani,

Sem najemnik hiše za 30 let. Lastnik ima finančne težave, zato se bojim, da bo hiša prodana na dražbi, saj je vpisanih več hipotek. Sam sem mu plačal najemnino za celo obdobje v naprej za dobo 30 let. To predstavlja približno 20-30% kupnine tržne cene hiše. Če bo hiša prodana, kaj bo z menoj? A bom lahko ostal še naprej najemnik, ali me mora novi lastnik izplačati? Stari lastnik je propadel kot podjetnik in bo končal tudi z osebnim stečajem.

Sprememba lastništva hiše ne vpliva na najemniško razmerje. Morebitni novi lastnik hiše bo prevzel vse pravice in obveznosti najemodajalca po najemni pogodbi.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close