Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Neplacani racuni “najemnice”

Neplacani racuni “najemnice”

Pozdravljeni!

Gospodicna je zivela v mojem stanovanju. Pogodbe ni bilo. Je pa imela prijavljeno zacasno bivalisce. Za sabo je pustila ogromno neplacanih racunov-tv, internet, kurjava…
Imam shranjene njene maile, pogovore preko messengerja, kjer vse prizna: Da me je izkoristila, da res ni placala in da ve, da mi mora denar vrnit, obljublja da bo vrnila..

Denarja se vedno ni, po vec mesecih. Jaz pa dobivam opomin za opominom.
Lahko kakorkoli ukrepam?
Mi lahko prosim svetujete, kaj mi je narediti?

V izogib še večjim težavam, bo najprej potrebno poravnati zapadle obveznosti. Tudi takrat, namreč, ko dejansko obstaja najemna pogodba, lastnik stanovanja za plačilo obratovalnih stroškov odgovarja subsidiarno, kar pomeni, da jih lahko upravičenci terjajo tudi od njega, če se jih ne da izterjati od najemnika. V vašem primeru pogodbe ni bilo, kar pomeni, da bo potrebno dolžničino odgovornost za plačilo stroškov dokazovati na sodišču, če vam jih ne bo poravnala prostovoljno. Pri tem vam bodo maili vsekakor v korist, dobro bi bilo poiskati tudi kakšno pričo.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close