obresti na račun, ki ni bil izstavljen
Lepo pozdravljeni,
prosila bi vas za razjasnitev oziroma ali imam prav.
Nekaj moram odplačevati ministrstvu in za to so mi že jeseni pisno povedali, da mi bodo pošiljali položnice. Položnic niso začeli pošiljati v dogovorjenem času (oktober 2010), zato sem en obrok nakazala sama, jim poslala odrezek ter jih še enkrat opomnila, naj mi začnejo pošiljat položnice.
Položnic ni bilo do meseca januarja 2011, nato sem jih še enkrat pisno opozorila, naj že enkrat začnejo izstavljat položnice – končno so jih potem v januarju začeli pošiljat, hkrati pa so mi kar zaračunali obroka za november in december. Kar je pomenilo, da moram v enem mesecu plačati tri obroke – zame prevelik zalogaj.
Pisno sem jih opozorila, da je njihov problem, če niso izstavili položnic in da nisem dolžna poravnati storitev, za katere mi niso izstavili računa, a da bom tista dva ‘zapadla’ obroka plačala enega v enem mesecu, drugega v drugem, se pravi, dvakrat bom plačala dvojni znesek, da notri prinesem še tista dva zneska za november in december.
Danes sem prejela položnico za tekoči mesec, notri pa vidim, da so zaračunane zamudne obresti.
Prosim, povejte mi, ali so sploh upravičeni zaračunavat zamudne obresti za nekaj, za kar sploh nikoli niso izstavili računa? Meni se to zdi neodpustno,da to počne državni organ pa še toliko bolj.
Sama sem gledala Zakon o varstvu potrošnikov, a našla sem le, da je podjetje dolžno za storitev izstaviti račun.
Mi lahko, prosim, poveste, na kaj se še lahko sklicujem? In ali imam prav?
Hvala in lepo vas pozdravljam!
Pozdravljeni,
odgovor na vaše vprašanje je odvisen od tega, za kakšne vrste terjatev gre. Če gre za vaš dolg, glede katerega ste se (v vašo korist) dogovorili za obročno odplačevanje, potem obroki zapadejo v plačilo ne glede na to, ali je bila poslana položnica ali ne.
Zakon o varstvu potrošnikov se uporablja za razmerja med potrošniki in podjetji (oz. pod določenimi pogoji tudi zavodi in drugimi organizacijami) v zvezi s ponujanjem, prodajanjem in drugimi oblikami trženja blaga in storitev.
Forum je zaprt za komentiranje.