Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Dolžan mi je denar

Dolžan mi je denar

Pozdravljeni,

zanima me sledeče. Slabo leto sem živela pri fantu, vendar na upravni enoti nisem zaprosila za začasno bivališče. Razšla sva se, on pa mi je še vedno dolžen denar za pohištvo, ki sem ga kupila. Zanima me, ali imam kakšno možnost ta denar izterjati od njega? Na lep način se ne da, shranjene pa imam vse račune, iz katerih je razviden nakup. Skrbi me, ker nisem imela urejenega začasnega prebivališča, torej nikjer ne morem dokazati, da sem tam živela.

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

četudi niste imeli prijavljenega začasnega prebivališča na fantovem naslovu, imate pravico od njega zahtevati denar. Če ne gre drugače, bo potrebno vložiti tožbo, v sodnem postopku pa lahko dokazujete obstoj in višino svoje terjatve z različnimi dokaznimi sredstvi (računi, priče,…).

LP

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close