prosila bi za pomoč
Spoštovani.
Imeli smo zapuščinsko obravnavo po pokojnem očetu. Smo tri dedinje, in sicer jaz moja mama in sestra. Vsaka je sprejela 1/3 svojega deleža. V zapuščino sodi tudi osebni avto. Sedaj me pa zanima, kako lahko avto prodamo glede na to, da smo sedaj tri lastnice? Ali lahko to uredim sama, brez njiju dveh, moram imeti njuno pooblastilo? Na koga se sploh lahko obrnem v tem primeru, se moram zglasiti na občini pokazati sklep o zapuščini in me bodo oni kam napotili? Kupca zaenkrat še nimamo. Ali se vse ureja šele takrat, ko imamo kupca?
Hvala.
Pozdravljeni,
pravnomočni sklep o dedovanju morate najprej priglasiti pri davčnem uradu zaradi odmere davka na dediščino (vse tri dedinje ste sicer oproščene plačila davka, ker sodite v 1. dedni red, ampak tak je postopek).
Pri prodaji avtomobila boste morale sodelovati vse tri lastnice oz. vas bosta morali ostali dve pooblastiti, da lahko avto prodate tudi v njunem imenu (pooblastilo lahko napišeta sami, podpis mora biti overjen). Za dodatne informacije in pojasnila lahko prosite na upravni enoti.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.