Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti sredstva iz organa za brezplačno pravno pomoč

sredstva iz organa za brezplačno pravno pomoč

spoštovani!
zaradi neplačila nekega dolga sestri sem imela dve leti nazaj izvršbo na eni nepremičnini. stekla je tudi dražba, nepremičnino je takrat kupila (dobila) ta sestra. ko sem želela prodati neko drugo nepremičnino, sem ugotovila, da imam na tej drugi, ki jo želim prodati zastavno pravico, ki izhaja iz stroškov cenilca na tisti prejšnji nepremičnini. odvetnica mi je povedala, da so bili takrat ti stroški cenilca poravnani iz sredstev organa za brezplačno pravno pomoč. sestrina odvetnica mi je zdaj sporočila, da moram za izbris plombe na tej nepremičnini najprej poravnati stroške cenila na tisti. a to drži? a to niso namenska in “nepovratna” sredstva, če so bila poravnana iz tega organa? se ta sredstva, ki jih bom nakazala potem vrnejo v ta organ?
hvala za odgovore!
v.

Pozdravljeni,

če boste poravnali stroške cenilca, ki so bili plačani iz naslova brezplačne pravne pomoči, bo zaznamba iz zemljiške knjige izbrisana. Sredstva je treba nakazati na prehodni račun organa za brezplačno pravno pomoč, s strani katerega je bila pomoč odobrena in od koder se nato prenesejo v proračun RS.
V skladu z Zakonom o brezplačni pravni pomoči je v določenih primerih in pod določenimi pogoji dodeljena sredstva potrebno vrniti.

Lep pozdrav!

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close