Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti prodaja stanovanja

prodaja stanovanja

Imam vprašanje in sicer me zanima sledeče:
Z pokojnim možem sva imela stanovanje v bloku.Po njegovi smrti se je stanovanje delilo na pol,in njegova polovica še na hćeri in mene vsak 1/3.Z sedanjim partnerjem pa nameravava graditi hišo na njegovi parceli in me zanima,če lahko prodam stanovanje,glede na to,da sta hčeri stari 10 in 15 let?Lastniki stanovanja smo tako jaz 4/6 in vsaka od hčera po 1/6 celega stanovanja.Kako je sedaj s tem,ali morata biti tudi hčeri lastnici na še nezgrajeni hiši?

Pozdravljeni,

ob prodaji nepremičnine, ki je v (so)lasti mladoletne osebe, mora k pravnemu poslu podati soglasje Center za socialno delo. Sicer pa velja, da lahko starši odsvojijo ali obremenijo premoženje svojega otroka samo zaradi njegovega preživljanja, vzgoje in izobrazbe.

Lep pozdrav!

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close