priznati otroka DA ali NE
Spoštovani ….zanima me konkreten primer oćetovstva oziroma priznanja otroka.S partnerko sva šla narazen po parih mesecih skupnega bivanja…. ker sva ugotovila , da se v ničemer več ne ujemava , in da je bolje da se razideva…seveda je bila ona že noseča in je rekla, naj me ne skrbi , da bo ona lepo poskrbela za otroka in da MENE itak ne potrebuje /stara je 34 let , intelektualka/in da so vse njene prijateljice na istem….Zdaj ko je predčasno rodila /1 mesec prezgodaj/pa mi po SMSih grozi, da kakšen sem, da se ne zanimam zanjo in otroka in da bo že ona preko sodišča izterjala svoje!!! da bom plačevala preživnino itd….
Ker nisem ravno 100% da sem res otrokov oče…me zanima naslednje :
Jaz bi radna vse skupaj pozabil…njo in otroka…ker vidim , da je bila tole velka napaka v mojem življenju…Će ona zahteva DNK o očetovstvu in jaz ne pridem, ali mi ga res avtomatsko dodelijo ? Kdo nosi stroške pregleda ?
Povem lahko samo še to, da je vsakršna konstruktivna debata v dobro otroka tukaj odveč…z njo se me morem/kot se nisem mogel še v kratki zvezi / nič pogovoriti !
hvala ta vsak vaš nasvet .
Benjamin
Pozdravljeni,
sodišče lahko v pravdi na ugotovitev očetovstva, v kateri se toženec izogiba opravi DNA analize, upoštevajoč celotni dokazni postopek, to okoliščino šteje tožencu v škodo in torej tudi brez izvedbe tega dokaza ugotovi njegovo očetovstvo.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.