Tožba delodajalca in posledično izguba zaposlitve
Proti delodajalcu sem vložil tožbo (zaradi premalo izplačanih zneskov plač). Takoj po vložitvi tožbe mi je delodajalec dal odpoved iz poslovnih razlogov (ki jih je jasno sfingiral, jaz pa se tudi nisem pritožil – saj sem želel čimprej iz nevzdržnega okolja). Sodišče že celo leto ni razpisalo obravnave, češ da se ne mudi – ker ni šlo za izgubo službe. Nisem jih namreč obveščal, da sem službo izgubil ravno zaradi vložene tožbe. Ali predlagate, naj obvestim sodišče o svoji rezposelnosti?
Pozdravljeni,
kljub zakonskemu določilu, da je potrebno v delovnih in socialnih sporih postopati hitro, očitno v praksi temu ni tako, kar je posledica reševanja zadev za nazaj, ki predstavljajo sodne zaostanke.
Odgovor, ki ste ga dobili na sodišču, je bil takšen zato, ker so sodišča zakonsko zavezana spore o izpodbijanju odpovedi pogodbe o zaposlitvi in ostale spore o prenehanju delovnega razmerja reševati prednostno. Ker je vaš zahtevek premoženjske narave, žal obvestilo sodišču o prenehanju delovnega razmerja ne bo pripomoglo k bistveno hitrejšemu postopanju.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.