Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Muhe in smrad

Muhe in smrad

V mesecu novembru se se preselila na obrobje mesta v družinsko hišo. Hiše so v vrsti,vsaka poseduje cca 600m2 zemljišča. Nisem vedela,da ima sosed na svojem zemljišču ob moji ograji kokoši in koze in pa gnoj,ki ga verjetno nalaga že kar nekaj let. Sosed ni kmet,živali ima za svoje potrebe. Spomladi je začelo smrdeti iz sosedove parcele da znoriš,sedaj pa so se pojavili roji muh in komarjev,ki se veselo pasejo na moji fasadi in zelenici.Ne moremo odpreti vhodnih vrat,da nam nebi v stanovanje priletel roj muh.Na svojem zemljišču ne morem stat več kot toliko,da pohitim v avto in se odpeljem,pa še takrat imam v avtu vedno par muh,katere potem med obveznim postankom malo dlje od hiše polovim.
Kupila sem že neko svetilko ,ki naj bi odganjala muhe,nastavili smo samolepljive lističe kamor se prilepijo,prešpricali smo vse stene,okna in vrata pa nič ne pomaga.Muh je na milione,komarji pa so se prav sedaj pojavili.Nočem se prepirati s sosedi,ampak to pa presega vse meje,sosed pravi,da je živali imel preden sem se preselila in jih bo imel tudi v naprej,jaz pa tega ne zdržim več.
Rada bi nasvet,kako lahko sosedu dopovedala,da je moje življenje nevzdržno in naj umakne živali in gnojišče stran od moje meje. je kakšna sodna pot do tega?

Pozdravljeni,

če so okoliščine takšne, da vam otežujejo uporabo vaše nepremičnine in hkrati niso običajne glede na naravo in namen sosedove nepremičnine ter glede na krajevne razmere, ali vam morda celo povzročajo škodo, lahko s tožbo zahtevate, da vznemirjanje preneha in se tudi v nadalje prepove. Enako velja, če bi bilo mogoče brez večjih nevšečnosti ali na vaše stroške prestaviti omenjene živali in gnojišče tako, da bi bila vaša nepremičnina oz. vi, kot njena lastnica, kar najmanj obremenjeni.

Lep pozdrav!

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close