razložitev prosim
Delam v trgovini-franšizi.
Urnik imam od danes od 8:30 do 12h, potem od 14h – 18h. Do sedaj sem začela delat ob 9h.
Zanima me , če lahko delodajalec spremeni urnik in mi ne da nič za podpisat . Sedaj bom imela 2,5 ure več kot do sedaj. Mi je dolžan razložit -mogoče v pisni obliki kako bom imela plačano?
Nimam niti zdravniškega, varnosti pri delu in pogodba mi je potekla pred letom dni. Mi je bil dolžan dati novo?
Pripada mi tudi dodatek na deljen urnik, katerega ne dobim ,ker se brani s tem, da sem zavarovana za 168 ur v mesecu. Je prav tako?
Hvala za vse nasvete in pojasnila
Pozdravljeni,
iz vašega dopisa izhaja kar nekaj kršitev delovnopravne zakonodaje, ki so zakrivljene s strani vašega delodajalca.
Razporeditev delovnega časa je ena izmed bistvenih sestavin pogodbe o zaposlitvi, torej mora biti natančno opredeljen že v sami pogodbi, prav tako pa tudi pogoji za njegovo začasno prerazporeditev. Naknadno se spremembe ureja s predložitvijo spremenjene pogodbe v podpis ali z aneksom k pogodbi. V kolikor gre zgolj za začasno prerazporeditev delovnega časa, mora delodajalec o tem delavca pisno obvestiti vsaj en dan pred nastopom dela pod spremenjenimi pogoji.
Če vam je pogodba o zaposlitvi pretekla, vi pa še naprej opravljate delo in obstajajo vsi elementi delovnega razmerja, velja domneva, da imate sklenjeno pogodbo za nedoločen čas, katere vročitev lahko kadarkoli zahtevate od delodajalca.
Glede kršitev v zvezi z neopravljenim zdravniškim pregledom se lahko obrnete na delovnega inšpektorja.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.