Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Prerazporeditev

Prerazporeditev

Spoštovani
obračam se na vas v zvezi s premestitvijo na drugo delovno mesto.
Zaposlen sem v državni upravi s V stopnjo izobrazbe.
Med koriščenjem LD so me v moji odsotnosti premesteli brez utemeljenega razloga na drugo lokacijo. Odločbe ali aneksa o premestitvi do zdaj nisem dobil v podpis. Delam na oddelku, kjer vsi sodelavci imajo višjo izobrazbo in s tem višji OD. Čeprav opravljam enake naloge kot sodelavci moj OD ostane isti.
Glede na to, da je to delovno mesto ocenjeno višje kot je moje sedanje, vas
prosim za odgovor na par vprašanj:
– ali me lahko prerazporedijo brez mojega privoljenja?
– ali mi lahko zvišajo osebni dohodek?
– kako morajo pravilno sprovesti postopek?
– katere sklepe oz. odločbe so mi dolžni dati v podpis?
– kdaj moram te dokumente podpisati oz. koliko časa imam za razmislek, ko so
mi odločbe oz. sklepi vročeni?
– ali imam pravico odklonit ponujeno mesto in kaj se mi lahko zgodi v tem
primeru?
Ko bom imel vso dokumentacijo v rokah pa bi se še osebno zglasil pri vas, da
mi boste lahko svetovali nadaljne ukrepe. Prosil bi vas še za vaš naslov in
urnik dela.
Najlepše se vam zahvaljujem za vaš odgovor,
Luka

Spoštovani,

za javne uslužbence veljajo glede prerazporeditve na drugo delovno mesto drugačna pravila kot za delavce v zasebnem sektorju. V državni upravi je namreč slednjo mogoče izvesti tudi brez soglasja uslužbenca, če to zahtevajo delovne potrebe. Premestitev je lahko trajna ali začasna. Praviloma se premešča na ustrezna delovna mesta, za katera uslužbenci izpolnjujejo pogoje in so ga sposobni opravljati. Trajna premestitev uradnika brez njegovega soglasja je mogoča le na uradniško delovno mesto, ki se lahko opravlja v nazivu iste stopnje (razen če je v igri razlog nesposobnosti ali poslovni razlog). Začasno pa je mogoče uradnika premestiti tudi na delovno mesto, na katerem se opravljajo zahtevnejše naloge v višjem nazivu, pri čemer mora izpolnjevati pogoje glede izobrazbe. V tem primeru ni nujno, da se ga imenuje v višji naziv, v vsakem primeru pa se mu za čas premestitve določijo pravice glede na višji naziv (torej tudi plača).

Premestitev zaradi delovnih potreb je dopustna, če kraj opravljanja dela od dotedanjega kraja dela ni oddaljen več kot 70 km oziroma več kot eno uro vožnje z javnim prevozom.

Sam postopek premestitve, če javni uslužbenec z njo ne soglaša, se opravi s sklepom o premestitvi, premestitev pa začne učinkovati z dnem, ki je določen v sklepu, vendar ne prej kot v sedmih dneh po njegovi vročitvi.

V kolikor menite, da je premestitev neutemeljena oz. da so vam bile z njo kakorkoli kršene pravice, se lahko v osmih dneh od vročitve sklepa o premestitvi pritožite na komisijo za pritožbe.

Naše podjetje posluje v Velenju, v poslovni stavbi na Trgu mladosti 6, uradne ure za stranke pa so vsak delavnik od 7:00 do 15:00 oz. po dogovoru.

Lep pozdrav!

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close