Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Še ena o dedovanju

Še ena o dedovanju

Pozdravljeni,

Mene pa zanima v zvezi z dedovanjem naslednje. Starša sta naredila oporoko. kako je s plačilom davka na dediščino? Ali jaz kot otrok plačam davek, ali samo sodno takso. In v zvezi s sodno takso me zanima, na podlagi česa se obračuna? Ali gre na vrednost dediščine? In če gre na vrednost, ali je kakšna zgornja meja le-te.

Najlepša hvala za odgovor in lep dan.
Anja

Pozdravljeni,

otroci so dediči prvega dednega reda in so oproščeni plačila davka na dediščino. Plačati boste morali zgolj sodno takso, ki se obračuna glede na čisto vrednost zapuščine. Približni znesek takse si lahko izračunate sami na podlagi določil Zakona o sodnih taksah (ZST-1, gl. predvsem 17. člen).

Lep pozdrav!

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close