po sporazumu o delitvi premoženja
Pozdravljeni!
Starša sta se lani ločila in šele sedaj se skušata dogovoriti o delitvi premoženja pri notarju. Oče zahteva, da se on odreče svoje polovice hiše, če ona prevzame hipotekarni kredit in se odreče drugih nepremičnin. Poleg tega pa, da v kolikor proda omenjeno hišo (ki jo bo prisiljena takoj prodati zaradi nezmožnosti plačevanja tako visokih obrokov) zahteva, da mu plača 20.000 EUR. Glede na to, da z njo živi še mladoletna hči in bi bilo potrebno kupiti vsaj garsonjero po poplačilu kredita, me zanima ali se da izogniti temu plačilu. Ali je možno na kakšen način prenos lastništva nepremičnine name, glede na to, da ji bom tudi jaz porok pri hipotekarnemu kreditu brez kupoprodajne pogodbe? Če bi bil možen prenos, me zanimajo še davki, ki bi jih morala poravnati, ker bi prodala nepremičnino v nekaj mesecih, nisem pa prijavljena več tam?
Vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav.
Spoštovani,
takšnega reševanja situacije vam ne svetujem (četudi bi tovrsten obid določil pogodbe lahko prinesel želeni rezultat), saj bi bil s figo v žepu sklenjen sporazum o delitvi skupnega premoženja izpodbojen, prav tako bi bilo mogoče izpodbijati tudi pogodbo o prenosu lastništva med vama. Če starša ne bosta dosegla razumnega dogovora o delitvi premoženja, naj zahtevata, da o tem odloči sodišče.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.