Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti je to sploh možno – odločba stiki

je to sploh možno – odločba stiki

Pozdravljeni,
moj bivši mi je poslal osnutek dogovora,kako naj bi on imal stike z otrokom. To naj bi podpisala v kolikor se s tem strinjam in sodišče bi napisalo odločbo. Zdaj me pa zanima,če ima kdo izkušnje,da je bilo v odločbi napisano tudi,da oče nima samo pravic,ampak tudi dolžnosti,da otroka recimo pelje k zdravniku,če je to potrebno kadar je pri njemu (se je zgodilo,da mi ga je pripeljal domov,da sem ga jaz peljala),potem da mora poskrbeti za šolske obveznosti,od njega je šel velikokrat brez naloge,da naj poskrbi za varnost (vozi ga brez avtosedeža.otrok je star 7 let), da naj tistih 14 med poletnimi počitnicami prećivi z njim,da naj ga vzame na svoj dopust (on ga ima dopoldan pri mami ko je v službi,popoldan ga pa pobere,na dopust gre pa na morje sam,brez otroka)….in podobno! A je sploh možno,da bi se kaj takega obravnavalo na sodišču,da bi dosegla to,da se to napiše v odločbo???? Hvala za odgovore

Pozdravljeni,

v sporazum o vzgoji, varstvu in preživljanju skupnih otrok lahko starša vneseta karkoli želita, torej tudi z vaše strani želena določila, pod pogojem seveda, da se z njimi oba strinjata in da so v korist otrok. Če niti s posredovanjem centra za socialno delo ne dosežeta ustreznega dogovora, lahko zahtevata, da o tem odloči sodišče. Če dogovor skleneta, predlagata sodišču, da ga v nepravdnem postopku s sklepom zgolj potrdi.

Lep pozdrav!

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close