Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti ODNOS NA CSD

ODNOS NA CSD

Spoštovani
..imam vprašanje glede prijve na csd ob izgubi stalnega prebivalisca…kam se lahko obrnem me zanima ,saj me je direktor csd skoraj grdo odslovil, ces da to ni ravno njegovo delo in da ne razume zakaj to obcina posilja njemu..in da ima dosti drugega dela..??da to je toliko prijav da niti ne ve kdaj bo pogledal moj primer..glede na to da sem studentka in lahko zgubim status, ne morem si urediti naslova za prejetje pošte in imam neveljavne osebne dokumente?!

Lp

Spoštovani,

delavci v organih državne uprave in v nosilcih javnih pooblastil (kamor sodi tudi CSD) morajo stranke obravnavati spoštljivo. Ti delavci so namreč javni uslužbenci, njihova naloga je izvajati upravne in druge javne storitve za državljane in za to so nenazadnje tudi plačani iz javnih (davkoplačevlaskih) sredstev.

V primeru, kot ste ga opisali, je po mojem mnjenju najbolj ustrezen odziv, da vpišete vaše pripombe v knjigo pripomb in pohval. Gre za posebno evidenco, v katero lahko uporabniki upravnih storitve vpisujejo svoje izkušnje z delom organa ali z posameznimi javnimi uslužbenci.
Knjiga pripomb in pohval se običajno vodi v sprejemnem prostoru organa, organ pa mora stranki na njeno zahtevo omogočiti zapis v to knjigo.

Lep pozdrav!
M.

In vpis v to knjigo ji bo pomagal kako? Glede na to, da te knjige običajno pregledujejo ravno vodje teh služb (načelniki, direktorji) in potem privijejo svoje podrejene, če jih kdo kritizira v knjigi (za pohvale jih seveda nič posebej ne pohvalijo, itak). Kdo bo v tem primeru privil direktorja?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close