Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Izsiljevanje

Izsiljevanje

Pozdravljeni,

imam hudo težavo. Pred kakšnim letom ali več, sem si z nekom, ki sem ga spoznala na internetu nekajkrat privoščila cyber – sex….Vem skrajno neumno…Mojega priimka nima, ima pa kontakte (moje prijatelje) iz msn. Skratka, tip me je posnel, iz posnetka pa je razviden tudi moj obraz. Ko sem hotela stike z njim prekiniti, mi je začel groziti, da bo posnetek posredoval mojim prijateljem. Tip naj bi bil Španec, nisem pa sigurna. Kot me je obvestil naj bi posnetek že objavil na strani, kjer sva se spoznala in ga tudi posredoval nekaterim uporabnikom. Najina ‘aktivnost’ je trajala kakšen mesec (mislim, da 3x, je pa od tega že zagotovo leto ali celo 2. Ne vem kaj naj storim, naj zadevo prijavim policiji, ali bodo lahko sploh kaj storili,glede na to, da je tuji državljan in da niti točno ne vem kdo je. Iz MSN sem ga namrec zbrisala, imam le še njegov kontakt na skypu.

Že v naprej hvala za odgovor!

Kot sami ugotavljate: če gre za tujega državljana, ki se nahaja v tujini in ga ne morete identificirati, hkrati pa je komunikacija potekala prek tujega spletnega mesta, so možnosti ukrepanja naših organov omejene. Ste se poskusili obrniti na upravljavca spletnega mesta, kjer ima oseba profil, ki ga zlorablja za izsiljevanje?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close