Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Enoposteljna soba

Enoposteljna soba

Lep pozdrav,

imela bi eno vprašanje glede podnajemniške sobe.

Kot študentka stanujem v podnajemniški sobi skupaj. Imam svojo sobo, souporaba je skupna z lastnikoma, žal.

Latnika, ki jima pripada hiša, sta nesramna in povsem brezobizna do mene. Bilo je tudi že nekaj spolnega namigovanja, zato nočem nemudoma drugam. Zdi pa se mi, da bi morala na to koga opazoriti, da ne bi tudi drugi študentje več hodili sem in se jim dogajalo podobno kot meni.

Sprašujem se, kako daleč gre lahko ta nesramnost lastnikov. Nekateri mislijo, da lahko počnejo vse in da bodo pravila poštena, če bodo v skladu z njihovimi porebami, saj je njihova hiša in nisi vreden človeškega dostojanstva.
Ali si lahko samo lastnik izmišlja, kako bo v njegovi hiši? Koliko ima pri tem podnajemik, ki redno in v skladu z dogovorom plačuje?

Zanima me, kaj pomeni, da nekoga prijaviš, da na črno oddaja sobe? Kdo potem obravnava to pritožbo in kaj čaka prijavljenega lastnika?

Spoštovani!

Vaše pravice in dolžnosti do najemodajalca in do najete nepremičnine so zapisane v najemni pogodbi, ki jo imate sklenjeno z najemnikom/a. Tako najemodajalec kot najemojemalec se morata držati določil pogodbe in lahko v primeru, da pogodba določa souporabo, le to izvršujeta na način, s katerim drug drugemu ne omejujeta ali otežujeta souporabe.

Prijave v zvezi z oddajanjem nepremičnin v najem lahko podate na davčni inšpektorat RS.

Z lepimi pozdravi!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close