Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti nujna pot

nujna pot

Pozdravljeni
Zanima me, ali sosed lahko uveljavla kot dostop- nujna pot, po mojem zemljišču, do svoje črne gradnje. Glede na to,da hiša nima nobenih gradbenih, komunalnih dovoljen. Zgrajena je tudi brez mojega soglasja 1m na moje zemljišče.Ima sploh kakšne pravice? Kakšne pravice imam tukaj jaz? Na inšpekcijo za okolje in prostor sem ga že prijavil. Zanima me nadaljno ukrepanje.
hvala
lep pozdrav

Spoštovani!

Sosed lahko s tožbo zahteva uveljavljanje nujne poti do svojega zemljišča,saj ne gre v primeru nepremičnine zgolj za dostop do zgradb, ampak se lahko nujna pot zahteva tudi za dostop do zemljišča. Glede na podani opis vam svetujemo, da vsekakor svoje pravice ustrezno zaščitite (predvsem imamo v mislih gradnjo soseda na vašem zemljišču). Podrobnejši nasvet vam bo podal odvetnik ob vašem osebnem kontaktu z njim in vpogledu v listinsko dokumentacijo v zvezi s predmetno zadevo.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close