Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Obračunavanje bolniške

Obračunavanje bolniške

Pozdravljeni!

Brskala sem po internetu, pa nikjer nisem zasledila ustreznega odgovora. Zanima me kako se morajo v službi obračunavati bolniške, kadar zboliš sredi dela in predčasno zapustiš delovno mesto. Za ta dan ti zdravnik izda bolniški list. Na primer: v službi sem bila 6 ur od 8 in zdravnik mi je za ta dan izdal bolniški list. Ali se tukaj obračuna 6 ur dela in dve uri bolniški, ali je celoten dan bolniška. Ker namreč, če ne vzamem bolniške za ta dan, sem kasneje delodajalcu dolžna 2 uri dela. Pri nas namreč delodajalec obračuna ta dan kot celotno bolniško. Oddelane ure pa se izničijo. Zanima me kako je s tem. Upam, da sem napisala kolikor toliko razumljivo.

Hvala ter lep pozdrav!

Spoštovani!

V praksi je, da se tudi za dan poškodbe oz. bolezni obračuna nadomestilo za boleznine oz. vrsto odsotnosti, ker se s tem dnem tudi prične bolniški stalež.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close