Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Sklep o prenehanju vozniškega dovoljena…

Sklep o prenehanju vozniškega dovoljena…

Lep pozdrav. Zelo lepo bi vas prosil za pomoč oz. nasvet. Novembra 2011 sej napihal 0.81 in seveda so mi odvzeli vozniško. Pritožil se nisem, ker se zavedam krivde. Kazen redno plačujem po obrokih. Problem pa je v tem, da je od odvzema minilo že več kot 6 mesecev, naredil sem novo vozniško vendar mi je upravna enota ne izda, ker mi sodnica za prekrške še vedno ni poslala sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega izpita. Zanima me, kaj naj storim. Najlepša hvala za vaš odgovor.

Spoštovani,

čimprej pojdite na sodišče, ki je izdalo sklep o prekršku, na podlagi katerega plačujete denarno kazen in vpoglejte v sodni spis, v katerem se vodi vaša zadeva. S seboj nesite pisno zaprosilo za vročitev sklepa o prenehanju vozniškega dovoljenja, v katerem pojasnite situacijo na enak način, kot ste ga opisali v vašem vprašanju. V kolikor bo iz sodnega spisa razvidno, da je sodišče sklep že izdalo, vročilo vam ga pa ni, prosite nas odišču, v kolikor lahko sklep kar na sodišču osebno prevzamete, v kolikor pa tak sklep še ni bil izdan, na sodišče vložite pisno zaprosilo, ki ga boste imeli s seboj.
Pisno zaprosilo naslovite na sodišče (z naslovom »Urgenca in poziv k izdaji in vročitvi sklepa sodišča« in navedbo opravilne številke), na sodnika, ki obravnava vaš primer, oddajte pa ga po vpogledu v sodni spis na vložišču sodišča.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close