Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Pod hipoteko

Pod hipoteko

Spoštovani!

Sestra želi meni in starejši sestri podariti parcelo,travnik,ki je nezazidljiva. To parcelo naj bi razpolovili.
Vendar je omenjena parcela pod hipoteko,tako,kot tudi hiša in ostale parcele,ki jih ima v lasti.
Zanima me, ali sem jaz,kot bodoči lastnik parcele dolžna plačevati hipotekarni kredit v primeru,da se nekaj zgodi,in ga ona ni več sposobna plačevati?(vzela ga je namreč za 25 let, veliko vsoto denarja)
Ali s eda zastavljeno parcelo izvzeti iz hipoteke in kakšni so stroški? Se to ureja na banki,kjer je bil hipo. kredit vzet?

Hvala za vsak nasvet!

Spoštovani!

Z nepremičnino, ki je obremenjena s hipoteko ni mogoče prosto razpolagati – banka, kjer ima vaša sestra hipotekarni kredit, bo morala z nameravanim pravnim poslom soglašati, kar bo verjetno le v primeru, če bo vaša sestra vrednost travnika nadomestila z nekim drugim predmetom zavarovanja kredita. Vsekakor boste najlažje našli rešitev na banki, ki ima hipoteko na zemljišču. Povedati pa je potrebno, da vamlahko v primeru, da boste pridobili nepremičnino, obremenjeno s hipoteko za sestrin kredit, v primeru neplačevanja kredita banka neprmeičnino zaseže oziroma uveljavi zavarovanje po kreditnbi pogodbi. Predlagamo tudi, da vam sestra razkrije vsebino kreditne pogodbe in naj vam vaše možnosti obrazloži pravni strokovnjak/odvetnik po vpogledu v kreditno pogodbo.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani!

Najlepša hvala za odgovor.
Imam le še eno vprašanje: kakšno pogodbo je najbolje skleniti? Stara mama je prepisala vse direktno an sestro, na očeta nikoli ni bilo nič. Če sedaj sestra parcelo prepiše na mene, katera pogodba je v tem primeru bolj ugodna, darilna ali prodajna?

Spoštovani!

Glede na razpoložljive informacije smo mnenja, da je bolje narediti prodajno pogodbo, saj lahko darilno pogodbo v prihodnosti dedni upravičenec po sestrini smrti izpodbija – res pa je, da bo za tako pogodbo zaradi prisotnosti banke dejansko moral steči nek denarni tok.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close