Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti prepis stanovanja

prepis stanovanja

Pozdravljeni!

Potrebujem vaš pravni nasvet in odgovor. Zadeva poteka takole.

Stanovanje v katerem živimo je napisano na mojega moža in mojo taščo.Tašča svoj del stanovanja želi prepisati na našega sina ki je zdaj star 9 let.Moj mož ima iz prvega zakona še eno hčerko.Hčerka je že odrasla.
Moje vprašanje se glasi:Kaj moramo narediti da hčerka ne bo dedič stanovanja.

Prosim za nasvet in pomoč.

Za odgovor in Vaš čas se vam zahvaljujem.

Spoštovani!

Ena od možnosti, da moževa hči iz prvega zakona ne deduje po vašem možu, je to, da jo vaš mož v oporoki razdedini v celoti. Druga možnost je prenos lastništva za čas življenja vašega moža z ustrezno pogodbo npr. na vas, pri čemer si vaš mož izgovori pravico dosmrtnega bivanja v tem stanovanju ( v primeru, da vi umrete pred njim, sta dediča po vas vaš mož in vaša hči, razmerje lahko drugače, kot je določeno v Zakonu o dedovanju,določite z oporoko). Opozarjam vas na možnost izpodbijanja darilnih pogodb v primeru prikrajšanja posameznega dediča ob dedovanju – tako tožbo se lahko vloži 3 leta po smrti pokojnika, z njo pa se izpodbija darilna pogodba, na podlagi katere je nastalo prikrajšanje za posameznega dediča v višini nujnega deleža. Situacija ni enostavna, je večplastna in zahteva obravnavo s posvetom pri odvetniku.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Pozdravljeni,

zanima me kaj vse je potrebno za prepis stanovanja na fanta?

Pred 4 leti sem kupila stanovanje, ki je zaradi takrat fantove odsotnosti pisano name (takrat nisem imela notarsko overjenega potrdila, da kupujem in vpisujem lastništvo v njegovem imenu), pač nastala je zmeda in ni preostalo drugega kot to, da sem lastnica jaz. Zdaj pa želim, da se prepiše na fanta, kaj je potrebno storit ter kakšni stroški nastanejo?

Hvala za odgovor.

Lp

Spoštovani!

Za prepis stanovanja potrebujete overjeno pravno listino (ustrezno pogodbo), s katero se prenese lastništvo na vašega fanta ter izvrši vpis v zemljiško knjigo – poiščite odvetnika ali notarja po vaši izbiri, ki vam bo pomagal urediti zadevo.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close