Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti 2x poplačilo dolga

2x poplačilo dolga

Pozdravljeni,
potreboval bi vaš nasvet. Mojemu poslovnemu partnerju sem dva meseca po zapadlosti plačal račun v vrednosti 5000 eur. Tik pred poplačilom dolga pa je ta poslovni partner vložil izvršbo na ta znesek in pripadajoče obresti + stroški v vrednosti cca 500 eur. Ko sem prejel sklep o izvršbi, sem ga poklical ter ga prosil, naj izvršbo umakne, ker sem poplačal znesek. On je rekel, da bo uredil. Mesec kasneje so mi na banki blokirali transakcijski račun in mi odtegnili priliv v vrednosti 4500 eur). Ko sem govoril z računovodkinjo tega podjetja, da zakaj so mi odtegnili že plačani znesek (torej denar, ki ga nisem več dolgoval, ker sem ga plačal že pred enim mesecem) in ne samo obresti, mi je gospa pojasnila, da oni ne zožajo izvršbe, ampak jo umaknejo v celoti, ko je celoten dolg poplačan. Na sodišče je poslala dopis s katerim sodišče obvešča, da je dolg poplačan in da umikajo izvršbo. Preplačanega denarja cca 4000 eur mi še niso vrnili, čeprav so še isti dan obljubili, da ga bodo. Račun imam še vedno blokiran (po sklepu o izvršbi jim dolgujem še cca 1500 eur). Kako dolgo traja, da sodišče naroči banki, da odblokira račun? Ali lahko že s fotokopijo dopisa tega upnika sam banko obvestim, da je dolg poplačan in s tem sprostim račun (pomembno zaradi poslovanja). Kako naj postopam, če si bo podjetje dlje časa zadrževalo denar?

Hvala za odgovor.
Lp

dolžnik-upnik

Tudi mene zanima koliko časa to traja, ker je bilo plačilo izvedeno na isti dan, ko mi je banka blokirala račun in sedaj je že več kot dva tedna od tega, pa imam račun še kar blorkiran.
Jutri bom poklicala na sodišče. Sporočim koliko bo trajalo oz. me zanima če se da v enem dnevu urediti, glede na to, da bi v tem času morali imeti vpogled o poplačilu terjatev. Ažurni so pri blokadi, ko gre pa za deblokado pa pozabijo odstraniti blokado.

Spoštovani!

Čim prej obvestite banko glede vašega plačila in predlagajte, naj deblokirajo vaš račun – čeprav bo banka dejansko sprostila sredstva na vašem računu šele po tem, ko bo prejela ustrezno navodilo/odločbo sodišča, zato se osredotočite na sodišče, kateremu pošljite dokazila o dvakratnem plačilu ter zapišite, da vam povzročajo škodo s tem, ko banka upnika zadržuje vaša denarna sredstva. Vlogo označite kot NUJNO.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close