zakoni
Pozdravljeni
Montaža kupljenih oken zamuja za 4 tedne. Meni to dela dodatne težave. Sedaj je deževno obdobje in skozi stara okna pušča, ker je pa je hiša stara in lesena, mi to dela dodatno škodo. Mislim, da je to zadosten razlog za upoštevanje, ampak dano podjetje to ignorira. Kako naj ukrepam. Mislim, da obstaja zakon, da je odgovoren ponudnik-prodajalec oken, za to, če zamuja z izvedbo-montažo oken. Prosim za nasvet.
Zanima me še, kje bi si lahko ogledala zakon, ki določa vrsti red postopkov o črnih gradnjah?
hvala
lep pozdrav
Spoštovani,
Obrtnik je dolžan izvršiti storitev po dogovoru in po pravilih posla. Rok za izvršitev dela, če je rok določen mora obrtnik izvršiti storitev v določenem roku, če rok ni določen mora obrtnik izvršiti storitev v času, ki je razumno potreben za take posle. Obrtnik ne odgovarja za zamudo, ki nastane ker je potrošnik nepravočasno izročil material, ali ker je potrošnik zahteval spremembe, ali ker potrošnik ni izplačal dolžnega predujma. Obrtnik ne odgovarja za nobeno zamudo zaradi potrošnikovega ravnanja. Obrtnik mora potrošnika opozoriti na pomanjkljivosti v naročilu, za katere ve ali bi moral vedeti, in druge okoliščine, za katere ve ali bi moral vedeti, in so pomembne za naročeno storitev, ali pravočasno izvršitev dela. Če tega obrtnik ne stori, odgovarja za škodo. Navedeno najdete v Obligacijskem zakoniku.
Glede črne gradnje pa predlagamo, da prelistate Zakon o graditvi objektov.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.