Plačilni nalog
Spoštovani,
Danes sem po pošti prejela plačilni nalog, predvidevam da zaradi prekoračitve hitrosti, katera je bila dejansko storjena. Na nalogu je navedeno, da je v roku 8 dneh od prejema naloga možno vložiti zahtevo za sodno varstvo v 3 izvodih pri pristojnem organu.
Zanima me ali se je možno pritožiti oz. vložiti za sodno varstvo na naslednja dejstva:
– na nalogu ni navedeno za katero kršitev gre ( piše samo: zakon o pravilih cestnega prometa, navedeni členi, kateri niso obrazloženi in predpisna globa ), se pravi v tem primeru ni navedeno kolikšna je bila prekoračitev hitrost.
– avto je partnerjev, vozila pa sem jaz ( se pravi njegova partnerica ) poleg globe pa so mojemu partnerju odvzeli 5 kazenskih točk.
– ta kazen je prva za oba oz. zame saj sem jo jaz storila.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za vaš odgovor.
Taska
Spoštovani,
šteje se, da mora vsak poznati pravo, zato zahteve za sodno varstvo, zaradi dejstev navedenih v prvi alineji, ni smiselno vlagati.
Smiselno je, da jo vloži vaš mož, pri čemer naj se sklicuje na to, da avtomobila ni vozil on (potrebno bi si bilo pridobiti dokaz o tem, da se je v času storitve prekrška nahajal drugje), ne spomni pa se kdo izmed njegovih bližnjih je tisti dan vozil avtomobil.
S spoštovanjem!
Spoštovani,
Hvala za hitro posredovanje.
Dejansko sem avto jaz vozila, da bi poskusili na tak način, kot ste ga nevedli žal ne bo šlo, ker dokazov da je bil nekje drugje ni, kajti v avtomobilu sva bila skupaj z najinimi otroci.
Dozdeva se mi kje naj bi prišlo do kršitve ( spregledala sem znak 50, mislila sem, da se lahko še vedno vozim 70 ). Ni pa mi jasno da na plačilnem nalogu ni navedeno točno, kje naj bi se to zgodilo ali kolikšna je bila prekoračitev verjetno nekje med 20-30 km/h. Se pravi ni oprijemljivih dokazov ( slika, kraj,… ) iz katerih bi bilo razvidno da je do prekrška prišlo in da sem ga storila jaz. Piše samo smer vožnje. Ali lahko na ta način izdajo plačilni nalog????? Jem možno da se pritožimo na ta način se pravi zaradi pomankanja podatkov, dokazov. Misli pa da je bil radar katerega imajo nameščenega v avtomobilu.
Če zahteve za sodno varstvo ni smiselno pisati ( kot sem jaz razumela v primeru da ti ne ugodijo oz. ti dokažejo drugače je potrebno plačati polno ceno v mojem primeru 500 eur in še dodatne sodne stroške ), na kakšen način pa labhko uredimo glede kazenskih točk. Verjetno se te točke nanašajo na voznika ne pa lastnika avtomobila, kateri v našem primeru sploh ni bil za volanom.
Še enkrat se vam lepo zahvaljujem.
Taska
Spoštovani,
da, zaradi navedenega je možno vložiti zahtevo za sodno varstvo.
Če ne želite, da je kaznovan vaš mož, lahko navedete, da on takrat avtomobila ni vozil, ampak ste ga vozili vi.
S spoštovanjem!
Spoštovani,
Se pravi če vložimo za sodno varstvo oz. vloži moj partner in dokažemo da je bilo kot zatrjujemo nam oz. meni izstavijo nov plačilni nalog, kateri se nanaša na dejansko storjen prekršek ( v tem primeru prekoračitev hitrost ).
Ali potem velja da je to nov nalog in da imam možnost plačila v 8 dneh ( po polovični ceni )?
Je možno, da se na navedena dejstva lahko ustavi oz. zaključi postopek in s tem oprostitev plačila in dodatnih stroškov.
Lep pozdrav
Taska
Spoštovani,
Zoper odločbo o prekršku, ki jo je na prvi stopnji izdal prekrškovni organ po hitrem postopku, se lahko vloži zahteva za sodno varstvo. Zahtevo lahko vloži oseba, ki ji je bila izrečena sankcija, njen zakoniti zastopnik oziroma zagovornik ter lastnik odvzetih predmetov.
Zahteva za sodno varstvo iz prejšnjega odstavka zadrži izvršitev odločbe o prekršku.
Odločbo prekrškovnega organa je mogoče izpodbijati z zahtevo za sodno varstvo tudi zaradi zmotne in nepopolne ugotovitve dejanskega stanja, pri čemer se smejo v zahtevi navajati nova dejstva in predlagati novi dokazi le, če vlagatelj zahteve izkaže za verjetno, da jih brez svoje krivde ni mogel uveljaviti v hitrem postopku;če je bila storjena kršitev določb postopka, ker ni odločil pristojni organ, ker storilcu ni bila dana možnost, da se izjavi o prekršku,.
Če prekrškovni organ ugotovi, da je zahteva pravočasna in utemeljena, odločbo o prekršku odpravi in ustavi postopek, ali jo odpravi in vloži predlog pri pristojnem prekrškovnem organu, ali jo nadomesti z novo odločbo, ali izreče opomin namesto sankcije in o tem obvesti storilca in osebo, ki je vložila zahtevo za sodno varstvo oziroma vroči novo odločbo.Če prekrškovni organ odločbe ne odpravi ali nadomesti, jo s spisom in morebitnimi dodatnimi dokazi posreduje v odločitev pristojnemu sodišču.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.