Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti uporaba služnostne poti

uporaba služnostne poti

Pozdravljeni
Sosed je na sodišču dosegel, da ima služnost čez naše dvorišče, za peš hojo, s kolesom, vozički in samokolnico. Služnost je po celotni dolžini in v širini 2 metrov.
Zanima me, ali mora biti ta služnostni pas-pot vedno “prazen”. Ali v tem pasu-območju lahko imam postavljeno kakšno lončnico, svoje kolo, mizico? Mislim, da kljub tem manjšim predmetom, sosed ima še vedno več kot dovolj prostora za hoditi mimo. Zadnjič me je sosed nadrl, ker sem imela tam vrečo za smeti, pa sploh poti ni uporabil. ??
Sosed je to služnostno pot, dobil za svojo nedokončano stanovanjsko hišo, ki je črna gradnja. Sedaj jo je inšpektorica zapečatila, in v njej ne sme nič izvajati ali bivati. Ali služnost tako še velja?
hvala
lepo pozdravljeni

Spoštovani,

služnostna pot mora biti v širini 2 m popolnoma prosta.

Če je gospodujoča stvar uničena, stvarna služnost preneha, vendar pa je potrebno preveriti ali ni morda služnost priznana za dostop do parcele in ne le za dostop do hiše.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close