Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti svoj delež dam otroku

svoj delež dam otroku

Pozdravljeni!

Zanima me sledeče… sem ločeni očka. Z bivšo ženo imama oba kredit za hišo, jaz sem porok. V hiši imam še stalno bivališče, začasno pa pri starših, kjer tudi živim. Preživnino plačujem redno, tudi pol kredita, čeprav nimam nič od tega. Hiša se prodaja. Ker pa je velika, ni nekih pravih kupcev. Sem v finančni stiski in zanima me, če lahko svoj delež hiše prepišem na otroka in se s tem rešim kredita….. ali rabim kaki podpis bivše žene, da se s tem strinja…

hvala, lp

Spoštovani,

v primeru, da sta otroka mladoletna, vaša žena pa je imenovana za njuno skrbnico, je za prenos potrebno njeno soglasje. V primeru, da sta otroka polnoletna soglasje ni potrebno. Predlagamo, da o navedenem povprašate na pristojnem CSD. Menimo pa, da se s tem ne boste izognili obveznosti plačevanja kredita.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close