Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti dopolnilna zaposlitev – odpravnina

dopolnilna zaposlitev – odpravnina

Spoštovani.

S 1.7.2013 sem se poleg redne službe s polnim delovnim časom zaposlil v enem zasebnem zavodu še kot dopolnilno zaposlitev (147. člen ZDR-1). Pogodbo imam za 8 ur na teden in mi bo s 31.12.2013 tudi potekla. Zanima me, če mi po preteko pogodbe za dopolnilno zaposlitev pripada tudi odpravnina v višini 1/5 osnove povprečja treh mesecev tako kot drugim redno zaposlenim, ki padejo v ta zakon ali ne. V pogodbi o odpravnini nič ne piše prav tako v novem zakonu o delovnih razmerjih ne razberem ali sem do odpravnine sploh upravičen ali ne.

V kadrovski službi sem o tej zadevi že vprašal pa so mi dejali, da tudi oni ne vedo ali sem upravičen ali ne , ker sem jaz prvi primer z dopolnilno zaposlitvijo.

Hvala za vaše mnenje.

Spoštovani,

dopolnilno delo predstavlja pogodbo o zaposlitvi za krajši čas. Glede na to, da določila ZDR-1 odpravnino v primerih odpovedi PZ za krajši delovni čas predvidevajo, lahko sklepamo, da je predvidena tudi za dopolnilno delo. Na vprašanje bi vam lahko odgovorili na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close