črna gradnja
Pozdravljeni
Sosed je zgradil črno gradnjo pred mojo hišo. Inšpekciji za okolje in prostor sem to prijavila že pred 3. leti. Po normalnem postopku bi moral sosed sedaj ali stavbo legalizirat, ali pa bi stavba morala biti že porušena. Od tega se ni zgodilo nič.
Ko sem govorila z omenjeno inšpektorico, mi je odgovorila, da je postopek v celoti ustavila. Ustavila ga je zato, ker ni znan sosed ene od sosednjih parcel na katere meji ta črna gradnja. Ugotovitev tega lastništva je prepustila črnograditelju ali pa njegovemu arhitektu, ki ureja to zadevo. Rekla mi je, da to lahko traja tudi 1,5,10 let.
Meni ta zadeva močno smrdi, predvsem zato, ker sta, ta sosed in njegov arhitekt velika prevaranta. Zdi se mi močno čudno, kako inšpektorica lahko ustavi postopek zaradi te malenkosti, ker ostalih zadev za legalizacijo sosed tudi nima urejenih. Tudi moje privolitve nima. Inšpektorica si izmišlja vedno nove izgovore, zakaj ne ukrepa.
Jaz imam škodo na moji nepremičnini zaradi te črne gradnje. (brez sonca, vlaga, voda se izliva na mojo parcelo, zgradba meji čez mojo parcelo,..)
Obrnila sem se že na inšpekcijo za javno upravo, pa nič. Kaj mi svetujete.
hvala
lep pozdrav
Spoštovani,
predlagamo, da se znova obrnete na upravno inšpekcijo in jih pozovete naj vendar ukrepajo.
Morda bi bilo smiselno razmišljati o motenjski tožbi.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.