Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Rok za izdajo odločbe

Rok za izdajo odločbe

Spoštovani,

Zanima me v kolikšnem času mora upravna enota izdati odločbo, če teče posebni ugotovitveni postopek in je razpisana ustna obravnava. Prebral sem da naj bi bil rok 2 meseca, ampak ta zadeva je odprta že 7 mesecev in me zanima če lahko zahtevam odločitev oziroma odločbo takoj po koncu obravnave.

Pa morda še tole, ali ima upravna enota pravico prvotno odločbo odpraviti ali samo nadomestiti z novo, ki velja od takrat dalje ko je bila izdana. Oseba na upravni enoti mi je potrdila, da lahko samo ministrstvo odpravi odločbe za nazaj, oni pa nadomestijo prejšno z novo. Je to res?

Hvala

Spoštovani,

Kadar se začne postopek na zahtevo stranke oziroma po uradni dolžnosti, če je to v interesu stranke, pa pred odločitvijo ni potreben poseben ugotovitveni postopek, mora pristojni organ izdati odločbo in jo vročiti stranki čimprej, najpozneje pa v enem mesecu od dneva, ko je prejel popolno vlogo za začetek postopka, oziroma od dneva, ko je bil začet postopek po uradni dolžnosti. V drugih primerih, ko se začne postopek na zahtevo stranke oziroma po uradni dolžnosti, če je to v interesu stranke, mora pristojni organ izdati odločbo in jo vročiti stranki najpozneje v dveh mesecih.

Zoper odločbo, ki jo je izdala upravna enota je moč vložiti pritožbo o kateri odloča pristojno ministrstvo, ki pa lahko navedeno odločbo odpravi in jo nadomesti z novo, oziroma vrne UE v ponovno odločanje.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close