Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Prenehanje pogodbe za dol.čas in poškodba izven dela

Prenehanje pogodbe za dol.čas in poškodba izven dela

Pozdravljeni.

Kot mnogi mladi sem tudi jaz zaposlena za določen čas – do 31.12.2013. Že pomladi mi je delodajalec povedal, da pogodb ne bo podalševal.

Konec septembra sem si zlomila gleženj (poškodba izven dela), zadnja odločba zdravstvene komisije je določila, da sem za delo nezmožna še vsaj do 14.01.2013; torej že po poteku pogodbe.

Zanima me:
– Kdaj se moram prijaviti na Zavod kot brezposelna oseba?
– Ali sem po 31.12.2013 upravičena do bolniškega nadomestila?
– Ali moram za to izpolniti kakšne obrazce (delodajalec, ZZZS, ZRSZ)?

Vnaprej hvala za odgovor in lep dan vsem!

Spoštovani,

Pravico do denarnega nadomestila iz zavarovanja za primer brezposelnosti brezposelna oseba lahko uveljavi z naslednjim dnem po prenehanju bolniškega nadomestila, če se prijavi v evidenco brezposelnih oseb in vloži zahtevo za denarno nadomestilo najkasneje v 30 dneh po prenehanju bolniškega nadomestila.

Zavarovancu, ki mu je med trajanjem zadržanosti od dela prenehalo delovno razmerje, pripada nadomestilo plače še za največ 30 dni začasne nezmožnosti za delo po prenehanju delovnega razmerja. Če je zadržanost od dela posledica poškodbe pri delu ali poklicne bolezni, pripada zavarovancu nadomestilo tudi po prenehanju delovnega razmerja in sicer dokler ni spet zmožen za delo.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close