Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti invalid – invalidnina

invalid – invalidnina

Po poškodbi, nepravilnem zdravljenju, nato zapletu ob operaciji (te iste poškodbe!) sem invalid s telesno okvaro gleženj ni gibljiv, del noge ne čutim od kolena do prstov. V času poškodbe nisem bil zaposlen niti na zavodu, zavarovan samo osnovno ter dodatno (za poškodbe ne).
Ker imam izobrazbo, kjer me bi ta okvara ovirala (trgovec), niti ne morem voziti avta me zanima, če mi pripada kakšna invalidnina. Delovne dobe imam 10 let.

Spoštovani,

Pravico do nadomestila za invalidnost ima v skladu z ZPIZ-2 zavarovanec s priznano pravico do premestitve po končani poklicni rehabilitaciji ter zavarovanec, pri katerem je nastala invalidnost II. kategorije po dopolnjenem 55. letu starosti ali invalidnost III. kategorije, če je zavarovančeva delovna zmožnost za njegov poklic zmanjšana za manj kot 50 % ali če zavarovanec še lahko dela v svojem poklicu s polnim delovnim časom, vendar ni zmožen za delo na delovnem mestu, na katerem dela, tudi v primeru če ob nastanku invalidnosti ni bil zaposlen ali ni bil obvezno zavarovan.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close