Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti osebne zamere župana

osebne zamere župana

Ali lahko osebne zamere župana neke občine vplivajo na delovanje le tega? Uradno ne, ampak pri nas je to očitno možno.

Pred leti sva z tem človekom imela resen osebni konflikt (takrat ni bil župan!!). Potem je postal župan, pod čudnimi okliščinami, ampak to ni sedaj vprašanje.

Nenehno mi pošiljajo z občine o nekih dolgovih mene do njih, za 10- 15 let nazaj. Ker zavračam, tudi zakonska osnova, zavrača občina vse pritožbe, tudi sodišču dirigira kako in kaj. Vsi smo se strinjali z srečanjem, poskusom mediacije – občina vse zavrnila nato. Tako me sedaj toži. Sem bolana, poslala na sodišče vsa zdravniška potrdila, da se intenzivno zdravim ter da ne morem na razprave – s čemer se je sodišče strinjalo, občina pa se je pritožila ter zahtevajo razpravo, ne glede na dogajanje. Sodišče pa se nato meni opravičuje, da pač oni vztrajajo?! Pa kje je tu kakšna logika, halooo??? Ima občina večje pravice kot sodišče??? Lahko to zahtevajo??? A res nimamo nobene zaščite več v tej državi????

Spoštovani,

Sodišče lahko preloži narok, če je to potrebno za izvedbo dokazov ali če so za to drugi upravičeni razlogi. Če stranka, zakoniti zastopnik, pooblaščenec, priča ali izvedenec ne pride na narok zaradi zdravstvenih razlogov, lahko sodišče narok preloži le, če je bolezen ali poškodba nenadna in nepredvidljiva ter ji onemogoča prihod na sodišče ali sodelovanje na naroku. Sodišče lahko zahteva presojo upravičenosti izdaje zdravniškega opravičila pri imenovanem zdravniku Zavoda za zdravstveno zavarovanje v skladu z zakonom, ki ureja zdravstveno varstvo, če ista oseba dvakrat ali večkrat izostane z naroka zaradi zdravstvenih razlogov.
Sodišče si mora prizadevati, da se opravi postopek brez zavlačevanja in s čim manjšimi stroški, in onemogočiti vsako zlorabo pravic, ki jih imajo stranke v postopku. Na podlagi tega je verjetno sodišče svojo odločitev utemeljilo tudi v vašem primeru. Stranke pa bi morale biti med seboj enakopravne.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close