Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Bivša firma me želi tožit?

Bivša firma me želi tožit?

Lep pozdrav.

Moja zgodba, zaradi katere sem zelo zaskrbljen je naslednja:
V podjetju sem bil zaposlen do 30.9.2013 (določen čas). Opravljal sem delo voznika-prodajalca. Danes, dne 6.12.2013 sem dobil mejl od podjetja, da me bodo preganjali za znesek 1.266,38 eur, ker:
– 30.4.2013 sem pri 1 stranki dal artikle iz kamjona (po nalogu potnika) z dobavnico ”po pošti” – namenjena za prodajo fizičnim osebam – na dobavnici ni imena in priimka. To dobavnico sem sprintal (glede na dane artikle stranki) in takoj storniral, saj je bil dogovor z potnikom, da bomo po 1 maju vzeli neprodano robo nazaj in takrat naredili račun – pokasirali. Ker denarja po 1 maju ni bilo mi je ženksa v komerciali dala stranki dobavnico ”virman” – z 15 dnevnim rokom plačila. Sedaj, po 3 mesecih odkar nisem več zaspolen tam, pa hočejo reči da sem kriv, ker pač sem naredil dobavnico (”po pošti”) in je to v aktih družbe napisano da bi moral denar takoj pokasirat. Ampak dobavnico sem takoj takrat storniral, pa tudi dogovor s potnikom je bil, da bomo to ”uredili” po tem, ko se bo videlo kaj se je prodalo pri stranki. Problem je nastal ker dotična stranka (s.p) tega ni poravnala in sedaj hočejo to napriti meni..
zanima me kaj sledi??

Hvala

Spoštovani,

podjetje bo najverjetneje proti vam sprožilo pravdni postopek, v katerem boste imeli možnost dokazati, da ste ravnali skrbno in v skladu s poslovnimi običaji. V primeru, da bo sodišče ugodilo njihovemu zahtevku, boste znesek morali povrniti.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close