Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Rubež

Rubež

Mož ima dopolnilno dejavnost na kmetiji. Že nekaj let ima blokiran osebni in poslovni račun. Ne plačuje prispevkov. Njegov dolg se iz dneva v dan veča. Davčna uprava mu pošilja obvestila – zahteve za poplačilo dolga. Tudi rubežnika so mu že poslali. A ker ni lastnik ničesar, mu niso še ničesar vzeli.

Živimo v hiši na kmetiji. Vse je last moževega brata. Zanima me, ali se po določenem času banke in Davčna uprava lahko odločijo in izvršijo npr. rubež osebnih predmetov, ki so v stanovanju, kjer živimo. Večina stvari je mojih in otrokovih, tako da se bojim, da bova ostala brez njih. Sicer predmetov večjih vrednosti sploh nimamo. Imamo zelo star televizor, računalnik ipd., pa tudi moj glasbeni inštrument in kakšno večjo igračo (akumulatorski avromobilček). Da bi dokazovala, da sem stvari kupila jaz in ne mož, ni možno, ker že davno nimam računov. Nekatere stvari so nam podarili tudi moji starši.

Za hišo in nepremičnine okrog nje, kar je vse last moževega brata, mislim, da jih ne morejo rubiti. Imam prav?

Avto je napisan name. Ali lahko rubijo avto mene kot žene?

Hvala za odgovore. Zelo sem prestrašena. Vem, da bi največ rešila z ločitvijo, za katero pa se zaenkrat, zaradi groženj in dejstva, da bi to zelo vznemirilo otroka, ne upam odločiti.

Spoštovani,

rubež premičnin v hiši je možen. Ni pa možen rubež nepremičnin, ki niso moževa oziroma vaša last. Upnik ima namreč tudi možnost, da zahteva delitev skupne lastnine (premoženja, ki sta ga z možem ustvarila tekom trajanja zakonske zveze), vendar se tega instituta upniki ne poslužujejo ravno pogosto.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close