DELITEV PREMOŽENJA IZVENZAKONSKIH PARTNERJEV
Lep pozdrav.
Dve leti nazaj sem se razšel s svojo izvenzakonsko partnerico s katero imava enega otroka. V času najine veze, sva si uredila dom v hiši njenih starih staršev. Ta del hiše je bil v III. gradbeni fazi, zato sem velik del sam prispeval k ureditvi našega doma. V tem času je izvenzakonska partnerica izgubila službo in je bila brez vseh prejemkov. Za večino dela in ureditve doma imam shranjene račune, katere sem sam plačeval in pomemben list papirja, katerega je bivša izvenzakonska partnerica sama napisala pred mojo izselitvijo iz stanovanja o delitvi oz. izplačilu mojega deleža.
Od tega dne katerega je sama napisala moje izplačilo je minilo več kot dve leti.
Avgusta leta 2013 sem ji poslal vabilo o pogovoru zaradi izplačila ampak ga je ignorirala. Ko sem jo čez nekaj časa opomnil na to vabilo, mi je odgovorila smejajoč, da tak ni nič njenega in ji ne morem nič vzeti..
V tem času se je zaposlila, saj ima s.p. in poleg tega je dala predlog za višanje preživine.
Lepo vas prosim, za pravni nasvet, kaj storiti v mojem primeru in če imam kakšne možnosti pri vrnitvi mojega deleža?
Hvala, upam na čimprejšnji odgovor.
Spoštovani,
povrnitev vlaganj lahko zahtevate od lastnika hiše. Predlagamo pa, da to storite čimprej, saj terjatev zastara v 5 letih od dne, ko ste izgubili posest nepremičnine.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.