Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Delo varnostnikov v nočnem klubu

Delo varnostnikov v nočnem klubu

Pozdravljeni.
Na vas se obračam, saj sem bil za novo leto udeležen napada varnostnika in me zanima kakšno mnenje bi imeli na to. Tole je pritožba, ki sem jo poslal upravi kluba: ”Čakamo v vrsti, nakar me nekdo od zadaj odrine. V trenutku ko sem se hotel obriti nazaj, me je za vrat prijel vaš varnostnik (najprej sploh nisem vedel, da sta bila to varnostnika, saj nobenega nisem uspel videti). Vaš varnostnik me je tako močno stisnil za vrat, da sem v nekaj sekundah padel v nezavest. Ko sem se ponovno zavedal, (sem bil omotičen) se spomnim, da me je nekdo držal pokonci. Nato me je prijela prijateljica in v trenutku nobenega varnostnika ni bilo tam. Zgrožen od dogodka sem se umaknil drugam. Kasneje je ena od prijateljic, ki je imela vstop na VIP, ugotovila, da se ta dva varnostnika ”skrivata” na VIP prostoru. Nato sem od uslužbenke za šankom zahteval, da pokliče odgovorno osebo v vašem klubu. Čez nekaj časa je prišel gospod in sem mu nastalo situacijo opisal in slišal je tudi zgodbo ene od prijateljic. Nato smo skupaj z varnostnikom (predvidevam, da je bil vodja varnostne službe) zapustili klub in se pred vhodom pogovorili. Razložil sem svojo plat zgodbe, nato pa je vodja varnostne službe povedal svojo, ki pa se je popolnoma razlikovala od moje. Trdil je, da sem jaz v vrsti za šankom s komolcem odrival neko dekle, nakar me je varnostnik odrinil in se jaz potem z njim hotel fizično obračunati (udariti v obraz), kar pa je popolnoma nemogoče, saj najprej niti nisem vedel, da je varnostnik (ker ga nisem videl!!!). V trenutku, ko naj bi jaz hotel fizično obračunati z varnostnikom (vodjo varnostne službe) je pristopil drugi varnostnik in me prijel, nato pa je dejal da ni videl kako sem jaz padel po tleh ampak je samo videl kako me je drugi varnostnik pobiral (popolna laž, saj je gospod stal zraven, pa kljub temu ni videl kaj se je zgodilo….smešno). Po njegovem sploh nisem padel v nezavest. Zakaj sta me varnostnika potem pustila popolnoma pri miru?? Zakaj me nista odnesla ven iz kluba?? Na takšna vprašanja se iz varnostnikovega stališča ne da odgovoriti, iz moje zgodbe pa je popolnoma jasno zakaj.” Na mojo pritožbo, mi je uprava odgovorila, da so pregledali posnetek in da si jih lahko tudi ogledam in se dogovorimo za sestanek. Zanima me kakšen pravni nasvet. Kaj lahko jaz v takem primeru dosežem, kakšne so pravne posledice varnostnika in kluba, kje najdem točni zakon, ki pokriva področje varnostne službe?? Naj pa opozorim, da policisti niso bili prisotni in pa nisem obiskal zdravnika. Še enkrat hvala in upam na čim več uporabnih nasvetov, da se bom s pametnimi argumenti udeležil sestanka. Hvala. Lp

Spoštovani,

predlagamo, da jim pojasnite, da imate kot posameznik pravico, da dejanje prijavite policiji, ki bo preverila, ali gre za prekršek ali kaznivo dejanje. Policija bo uporabo ukrepov varnostnika presodila glede na ugotovljena dejstva in okoliščine. Če gre za prekršek ali kaznivo dejanje, nadaljnji postopek izvede policija, ki zoper kršitelja ukrepa v skladu s predpisi, ki urejajo javni red in mir ali pa ga predlaga v nadaljnji postopek drugemu pristojnemu organu. Seveda se v takih primerih varnostniku navadno odvzame licenca.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani,

pogledate si lahko Zakon o zasebnem varovanju (ZZasV-1) ter Pravilnik o izvajanju Zakona o zasebnem varovanju.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close