Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti RUBEŽ v podjetju brez premoženja

RUBEŽ v podjetju brez premoženja

Pozdravljeni,

Družinsko podjetje je v velikih denarnih težavah. Lastnik/direktor podjetja je moj oče. Podjetje deluje v poslovnem objektu, ki ga je pred parimi meseci od podjetja odkupil moj brat.Podjetje sedaj nima premoženja, pravtako tudi oče nima večjega premoženja. Živimo v stanovanjski hiši, dveh ločenih gospodinjstvih – v enem moja starša, v drugem jaz z mojo družino. Lastnici hiše sva 50:50 midve z mamo. Podjetje ima sedež na naslovu kjer živimo. Ali v primeru rubeža v podjetju lahko rubijo na naslovu podjetja, čeprav podjetje ni lastnik ničesar na tem naslovu?

Spoštovani,

v tem primeru je rubež premičnin na naslovu podjetja- vaše hiše- mogoč. Vi in vaša mama pa imate na voljo ustrezna pravna sredstva (npr. ugovor tretjega).

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani,

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.
V prejšnjem vprašanju sem pozabila dodati, da je podjetje d.o.o. in oče kot lastnik/direktor ni za podjetje nikoli jamčil s svojim premoženjem.
Ali bi bilo potem smiselno spremeniti sedež podjetja? Npr: najem naslova/ virtualne pisarne? Ali je to sploh možno, če je podjetje že v kakšnem postopku na sodišču? Ali bi bilo mogoče lažje spremeniti hišno številko stanovanjske hiše?
Ali te spremembe lahko kaj vplivajo na izvršitev rubeža, ali na koncu še vedno pridejo na dom?
Rada bi vedela vsaj približno kaj nas čaka, kaj sploh lahko še uredimo, da vsaj zaščitimo osebno premoženje. Verjetno je ugovor tretjega potrebno podati preko odvetnika in verjetno s tem nastanejo dodatni stroški?

Še enkrat najlepša hvala za odgovor.

Lep pozdrav, tacvetka

Spoštovani,

podjetje lahko spremeni naslov. Predlagamo, da sodišče in izvršitelja o spremembi naslova nemudoma obvestite ter spremembo ustrezno uredite tudi v registru.

Ugovor tretjega lahko podate tudi sami.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close