Zapuščinska obravnava
Pozdravljeni. Dobila sem vabilo na zapuščinsko obravnavo po pokojnem očetu. Sem njegova nezakonska hči, dediči so še trije: žena in dva sinova (moja polbrata). Stara sem 30 let in od mojega šestega leta skoraj nismo imeli stikov, niti preživnine zame ni nikoli plačeval. Ker se ne bom mogla udeležiti obravnave (živim in delam v tujini), bi poslala pismeno izjavo o sprejemu dediščine. Ali lahko hkrati napišem tudi stvari, ki bi lahko bile predmet dedovanja (avto, bančni računi, podjetje, druge premičnine…), katere niso bile navedene s strani ostalih dedičev, sama pa vem, da bi morale biti? Ali se lahko vključi zahtevo po plačilu alimentov, ki so bili določeni na sodišču, vendar jih pokojni oče ni nikoli plačal?
Spoštovani,
navedeno lahko storite. Ravno tako lahko priglasite dolg, ki ga ima zapustnik do vas, vendar pa vas opozarjamo, da v primeru, da vam ostali dediči tega ne priznajo, vas bo sodišče napotilo na pravdo. Ravno tako pa tudi na dejstvo, da vse terjatve, ki so bile priznane s pravnomočno sodno odločbo zastarajo v 10 letih.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.