Kako imeti še eno podjetje
Pozdravljeni,
Imam eno vprašanje. Sem zaposlen v očetovem podjetju (d.o.o.), kot prokurist. Čeprav sva v istem podjetju imava vsak svoje stranke in ne delava skupaj ker se ne marava preveč. Problem pa je takrat, ko z denarjem, ki sem ga jaz zaslužil, odplačuje svoje neplačane obveznosti, oziroma, več ali manj je tako, da jaz delam, on pa kupuje, in to neke nepomembne stvari. Seveda se meni to ne zdi prav, da izčrpava podjetje, jaz se pa trudim in delam. Zanima me, ali je kakšna možnost da bi jaz ustanovil še eno podjetje, da bi denar od mojih strank šel direktno na to novoustanovljeno podjetje, jaz pa bi ostal še vedno zaposlen na očetovem podjetju in bi mi očetovo podjetje še vedno izplačevalo plače in prispevke? Oz. ali je še kakšna druga možnost, da bi denar ki ga zaslužim od svojih strank zaščitil pred očetom, ne da bi se moral izpisati iz njegovega podjetja?
hvala za odgovor.
Spoštovani,
Ker prokurista veže prepoved konkurence, tovrstne ali podobne dejavnosti ne sme opravljati za kakšno drugo konkurenčno družbo. Navedeno bi lahko storili le z dovoljenjem očeta.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.