Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti GURS služnost rabe

GURS služnost rabe

Naprošam za nasvet.
Sem lastnica stanovanja, kjer sem stalno prijavljena in tam stanuje otrok z družino, ki so tudi tudi stalno prijavljeni.
Živim v drugem stanovanju, kjer sva s partnerjem solastnika 1/2 , prijavljena začasno.

Kakšni % davka mi sledi na stalnem naslovu, kjer stanuje otrok in začasnem naslovu, kjer živima s partnerjem.
Kakšna je najboljša rešitev za najbolj ugodno plačilo davka. Nekaj sem zasledila da se uredi v zemljiški knjigi – vpis služnosti rabe stanovanja, v tem primeru, da to dam otroku??

Spoštovani,

davek za rezidenčne stanovanjske nepremičnine (kjer imate prijavljeno stalno prebivališče) znaša 0,15%, davek za nerezidenčne stanovanjske nepremičnine (kjer imate prijavljeno začasno prebivališče) pa znaša 0,50%.

V primeru, da ustanovite služnost stanovanja v korist vašega otroka, bo zavezanec za plačilo davka vaš otrok, davek pa bo znašal 0,15%.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Dober dan.

Jaz imam mamo v svojem stanovanju,živim pa drugje.Sedaj imava “Posodbeno pogodbo:Dogovor o neodplačni rabi stanovanja” in imava napisano izjavo o medsebojnem dogovoru.(mi nič ne plačuje najemnine,stroške pa krije sama:vzdrževanja,izredne stroške pa jaz).

Sedaj me pa zanima ker prihaja ven zakon 15.1.2014 da je treba javiti Gurs-u,drugače greš v kazenski postopek(plačaš kazen).Zanima pa me kakšno pogodbo bi bilo potrebno narediti,da se jo pošlje Gurs-u?Ali mogoče lahko pošljem zgoraj navedeno pogodbo?

Hvala za odgovor.
Lp

Spoštovani,

v tem primeru vam predlagamo, da ustanovite služnost stanovanja.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close