Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Bolniška za otroka, partner brezposeln

Bolniška za otroka, partner brezposeln

Pozdrav

Zanima me, če je res kje zakonsko opredeljeno, da jaz ne morem koristit bolniškega staleža za bolnega otroka ali spremstvo če je moj partner brez službe. Če slučajno obstaja ta zakon, mi prosim lahko posredujete stran, kjer bi si ga lahko prebrala?

Hvala za Vaš čas in odgovor

lp

Spoštovani,

v skladu s četrtim odstavkom 138. člena Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja ima zavarovanec pravico do nadomestila plače za nego ožjega družinskega člana, če nege ne more zagotoviti zakonec, ki je nezaposlen, upokojen ali lahko zagotavlja nego brez zadržanosti od dela.

Navedena Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja najdete tudi na straneh Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Pozdravljeni

Hvala za Vaš hiter odgovor.

Zdaj ko je mož brez zaposlitve, mene šefica “zabava” glede bolniške za otroka. Možu res ni problem skrbet za njega, nastane pa problem, ko ima on dopoldan obveznosti. Ta teden se je imel en dan predavanje na zavodu za zaposlovanje in en dan razgovor za službo. kak je v tem primeru?

Jutri ima starejša hčerka (8let) pregled pri ortodontu. In spet mož, ki skrbi za trenutno bolnega otroka, ne more it za spremstvo, lahko grem jaz?

Ne me narobe razumet, ampak mi je škoda dat dopust, ki ga tak imam malo in mi ga šefica da po “hudih borbah”, za stvari, ko mi pripada bolniški stalež.

Hvala za odgovor

Lp

Spoštovani,

če nege ne more zagotoviti brezposelni zakonec, imate pravico do nadomestila zaradi začasne zadržanosti od dela. Menimo, da nege ne more zagotoviti v primeru, ko ima neodložljive obveznosti katere ste navedli, vendar boste najverjetneje predložiti ustrezna dokazila.

Predlagamo, da o tem povprašate še na ZZZS, kjer vam bodo lahko podrobneje odgovorili na vaša vprašanja.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close