vračilo denarne socialne pomoči
Spoštovani! Danes so me klicali iz csd da moram podpisati izjavo o premoženju,saj prejemam pomoč za preživljanje sebi in sina.To premoženje ni moje je sinovo katerega je dedoval po prababici.Lastnik je samo on,star je 12.let,ker nimam drugih dohodkov prejemam pomoč z katero plačujem položnice za stanovanje,in hrano jaz premoženja nimam nobenega.Stanovanje meri 34 kvadratov pomoč prejemam 4.leta do sedaj nisem rabila nič podpisat in lani mi je svetovalka rekla da ker živiva v tem stanovanju ne gre v premoženje kaj naj storim stanovanja ne morem prodati ker je otrok mladoleten zato da mu ga ohranim mu ga bo pa država vzela kako je s tem naj naredim da nebom otroku zapravila stanovanja,službe tudi ne dobim prosim za odgovor.
Spoštovani,
Vlagatelj za denarno socialno pomoč, ki je lastnik stanovanja ali stanovanjske hiše v kateri živi in je v zadnjih 24 mesecih več kot osemnajstkrat prejel denarno socialno pomoč, je (pod pogoji, ki se nanašajo na velikost in vrednost njegove nepremičnine) upravičen do denarne socialne pomoči le, če dovoli vpis prepovedi odtujitve (prodaje, prepisa,…) in obremenitve svoje nepremičnine v zemljiški knjigi v korist Republike Slovenije, ki zagotavlja sredstva.
Če je upravičenec do trajne denarne socialne pomoči ali upravičenec, ki je v zadnjih treh letih pred vložitvijo vloge prejel denarno socialno pomoč najmanj štiriindvajsetkrat, se mu z odločbo o upravičenosti do denarne socialne pomoči prepove odtujiti in obremeniti nepremičnino, katere lastnik je, v korist Republike Slovenije.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.