Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti delitev premoženja

delitev premoženja

Pozdravljeni!

Mož je pred leti po starših podedoval hišo. Hiša je bila potrebna temeljite obnove in smo jo obnovili z mojimi prihranki. Mož je še vedno edini lastnik te nepremične, ker jo je seveda podedoval po starših. Sedaj pa me zanima kaj bi bilo naprimernejo narediti, ker sem res zelo veliko vložila v to hišo? Ali da mi mož z darilno pogodbo pogodbo prepiše del hiše ali pa mogoče kaj drugega?

Za odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam.

Spoštovani,

Če nekdo (graditelj) s soglasjem lastnika nepremičnine postavi, prizida ali izboljša zgradbo, na nepremičnini ne pridobi lastninske pravice, lahko pa od lastnika nepremičnine zahteva tisto, za kar je bil ta obogaten.
Lastnik in graditelj se lahko dogovorita, da na nepremičnini nastane solastnina. Graditelj lahko na podlagi dogovora zahteva izstavitev listine za vpis solastnine v zemljiško knjigo.

Menimo, da darilna pogodba ni najprimernejša rešitev, saj lahko v primeru razveze vaš mož zahteva vrnitev darila.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani!

Ravno to bi želela, da se na nepremičnini vpiše solastnina. Vendar ne vem kako se to naredi? Ali je najbolje, da se glede tega oglasiva z možem pri notarju in on pripravi listino za vpis v zemljiško knjigo?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Spoštovani,

da, navedeno lahko uredite tudi pri notarju.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close