premoženjsko pravni zahtevek..
Lp.prosim lepo če mi kdo pove kaj je to Premoženjsko pravni zahtevek ..in sicer so me pred letom dni pretepli in sem imel odtgano mišico od kosti v tem je pisalo da je to lahka telesna poškodba.in sedaj nevem ker se nato nespoznam koliko lahko zahtevam odšodnine imam na sodišču da moram tam povedat.in nekaj izpolnit nimam pojma kaj.lepo prosim za kak odgovor.
Spoštovani,
Premoženjskopravni zahtevek se lahko tiče povrnitve škode, vrnitve stvari ali razveljavitve določenega pravnega posla. Predlog za uveljavitev premoženjskopravnega zahtevka v kazenskem postopku lahko poda tisti, ki je upravičen uveljavljati tak zahtevek v pravdi oškodovanec).
Predlog za uveljavitev premoženjskopravnega zahtevka v kazenskem postopku se poda pri organu, pri katerem se vloži kazenska ovadba, ali pri sodišču, pred katerim teče postopek.
Tisti, ki je upravičen podati predlog, mora določno označiti svoj zahtevek in predložiti dokaze (npr. zdravstvene izvide).
Sodišče lahko prisodi v sodbi, s katero spozna obdolženca za krivega, oškodovancu premoženjskopravni zahtevek v celoti; lahko mu ga prisodi deloma in ga s presežkom napoti na pravdo. Če pa podatki kazenskega postopka ne dajejo zanesljive podlage niti za popolno niti za delno razsojo, napoti sodišče oškodovanca na pravdo s celotnim premoženjskopravnim zahtevkom.
Predlagamo vam, da si najamete odvetnika po lastni izbiri, ki vam bo pomagal pri uveljavljanju zahtevka.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.