Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti veljavnost pogodbe?

veljavnost pogodbe?

Pozdravljeni,
v prejeti pogodbi je naslednja dikcija:

Pogodba je sklenjena, ko jo podpišeta obe pogodbeni stranki, uporabljati pa začne 1.1.2014.

Če je datum podpisa obeh strank 1.2. 2014, ali lahko sprejmem račun že za januar (datum opravljene storitve je januarja).

Nekako mi ni logično, da lahko pogodba velja pred podpisom, Tovrstna dikcija mi je jasna, če se pogodba začne uporabljati kasneje kot je sklenjena (npr. 1.3.), ne pa pred 1.2.

To je moje laično razmišljanje, kakšna pa je pravna logika?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Spoštovani,

v skladu z določbami Obligacijskega zakonika je pogodba sklenjena, ko se pogodbeni stranki sporazumeta o njenih bistvenih sestavinah (npr. pri prodajni pogodbi blago in cena). Stranki se sporazumeta, ko nastane soglasje volj.

Pravno pravilo o sklenitvi pogodbe je dispozitivne narave. Stranke lahko same določijo, kdaj se šteje, da je pogodba sklenjena, kot ste to storili tudi vi (uporabljati se začne s 1.1.2014).

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close