Ločitev
Spoštovani!
Ugotovila sem, da me mož vara, ampak tega ne prizna. Razmišljam o ločitvi, s katero se on načeloma strinja, ampak zahteva da grem brez vsega, ker on pač ni nič kriv. Res, da živiva v stanovanju njegovih staršev, vendar bi želela, da plačuje vsaj polovico najemnine za najem stanovanja (namreč nimam druge možnosti) in preživnino za otroka. Sva pa zmeraj finančno enako prispevala v opremo, obnovo stanovanja in si delila vse stroške.
O njegovem varanju imam dokaze, za katere še ne ve in me v zvezi s tem zanima ali je lahko to na sodišču v pomoč glede finančne rešitve tega mojega problema?
Prosim za nasvet kako naj rešim zadevo, da ne bom na koncu oškodovana samo jaz.
Hvala in lep pozdrav!
Katja
Spoštovani,
vso premoženje ustvarjeno v času trajanja zakonske zveze je skupno premoženje. Tako je skupno premoženje vsa oprema, avtomobili, osebni dohodki, prihranki,…Obstaja zakonska domneva, da sta zakonca lastnika tega premoženja vsak do deleža 1/2.
Sredstva, ki ste jih vložili v obnovo stanovanja, lahko zahtevate le od lastnika stanovanja, torej od staršev.
V vsakem primeru mora vaš mož plačevati preživnino za vajinega otroka. Preživnino za vas pa lahko zahtevate le v primeru,če nimate sredstev za življenje in brez svoje krivde niste zaposleni.
Nepreskrbljeni zakonec sme zahtevati preživnino v postopku za razvezo zakonske zveze, lahko pa tudi s posebno tožbo, ki jo mora vložiti v enem letu, odkar je bila zakonska zveza pravnomočno razvezana.
Predlagamo, da v tožbi na razvezo ZZ vsekakor navedete, da je krivda na njegovi strani in zato predložite tudi dokaz.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.