Napredovanje -19.člen ZSPJS
Pozdravljeni,
zaposlena sem v javnem zdravstvenem zavodu, katerega ustanovitelj je občina.
Na podlagi 2.ostavka 19.člena ZSPJS je delodajalec lani podal pisni predlog za napredovanje (utemeljeni razlogi). S predlogom se je strinjal župan in podal pisno soglasje k napredovanju.
Ko bi se zadeva morala realizirati, saj soglasje župana velja že od septembra lani, se je zadeva ustavila v pravni službi delodajalca. Pojasnilo – niso prepričani, če je napredovanju v skladu z zakonom.
Zanima me kako se v takem primeru postopa? Prepričana sem, da gre za zavajanje delavcev, saj so bili oni (delodajalec) predlagatelji napredovanj. Imam pravico zahtevat izplačilo ali se lahko delodajalec enostavno premisli?
Prosim za pojasnilo, saj res več ne vem kaj je prav in kaj ne.
Hvala.
Spoštovani,
v skladu z Zakonom za uravnoteženje javnih financ ne glede na 16. in 17. člen Zakona o sistemu plač v javnem sektorju in na njegovi podlagi sprejetih predpisov ter ne glede na določbe drugih predpisov in splošnih aktov javni uslužbenci in funkcionarji, ki izpolnjujejo pogoje za napredovanje v letu 2013, v letu 2013 ne napredujejo v višji plačni razred in ne napredujejo v višji naziv.
Glede na navedeno menimo, da je ugotovitev pravne službe pravilna. Vaš delodajalec ne more delovati v nasprotju z zakonom zato vaše napredovanje ne more biti pravno veljavno, zaradi česar vam iz tega naslova ne pripadajo nobene pravice.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.