Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti osebni stecaj in zakonec

osebni stecaj in zakonec

Pozdravljeni,na vas se obracam v upanju na odgovor.Pred 2 tedni sem sla v osebni stecaj,dobila sklep o zacetku osebnega stecaja(vlozila tudi predlog za odpust-ta sklep se cakam).Nazalost sem se za to moznost mogla odlociti saj ene terjatve nikakor nisem uspela poplacati.Sem porocena,mati dveh mladoletnih otrok.V druzini je zaposlen le moz,ki prejme 600 eur place.Sama na trr prejmem le otr.dodatke in nekaj dsp.Premozenja nimamo nikakrsnega razen pohistva in osnovnih gosp.aparatov.Zanima me sledece:ali sem lahko popolnoma brez skrbi kar se tice dviga soc.transferjev s svojega trr?Ali je mozno da bi v casu postopka kdorkoli posegal na mozev trr,oz.na njegove prihodke in nakazila na njegov racun?In pa moz ima avtomobil na leasing,ali ima lahko tezave z leasing hiso v smislu da bi mu odpovedali pogodbo o najemu zaradi mojega stecaja?Mislim da ne saj je OS le moj,oz.sem sama v tem?Ali razmisljam pravilno?Nisem pa bila porok pri leasingu ali karkoli,pac moz ima pogodbo na svoje ime?Hvala vam za odgovor,veliko mi pomeni saj si placljive pravne omoci ne morem privoscigi…Hvala!

Spoštovani,

DSP in otroški dodatek niso predmet stečajne mase.

Glede na to, da je pogodbo o leasingu sklenil vaš mož, menimo, da vaš stečaj na to nima vpliva, vendar pa tega ni moč zagotovo trditi brez vpogleda v pogodbo.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close